Българинът Алберт Попов не завърши първия манш в гиганския слалом от Световната купа по ски-алпийски дисциплини в словенския зимен център Кранска гора. Алекси Пентюро (Франция) спечели гиганския слалом, а Марсел Хиршер (Австрия) взе малката световна купа в дисциплината, след като завърши втори. Хиршер си осигури трофея, след като стана ясно, че Тед Лигети, олимпийски шампион от Сочи 2014 и световен шампион от 2011 в дисциплината, не може да стигне до победата. 

Американецът, шесткратен победител в Кранска гора и носител на световната купа в гиганския слалом за миналия сезон, се нуждаеше от победата в предпоследния старт в тази дисциплина за сезона, за да има шанс да измести Хиршер от върха в подреждането за малката световна купа. Пентюро поведе след първия манш и стигна до успеха с общо време от 2:19,78 минути. За него това е девета победа в кариерата и първа в гигански слалом от февруари 2013-а година. 

Хиршер остана втори на 68 стотни от секундата. Трети се нареди Тома Фанара (Франция) с пасив от 94 стотни, а Тед Лигети финишира четвърти на 1.88 секунда. Преди последния гиганския слалом в Мерибел Хиршер е недостижим на върха с 640 точки, на 185 точки пред Пентюро в класирането за малката световна купа в дисциплината. Трети е Тед Лигети с 422 точки. 

Пет кръга преди края на сезона Марсел Хиршер е лидер в генералното класиране за Световната купа с 1208 точки, втори е Киетил Янсруд (Норвегия) с 1084 точки, а трети - Алекси Пентюро с 862 точки. /БТА