Най-добрият български алпиец Алберт Попов стартира сезона за Световната купа в слалома днес с 16-о място във френския зимен център Вал Д'Изер.

По изключително тежкото трасе Попов кара стабилно в първия манш и зае 18-а позиция. Във финалното спускане той беше много бърз на първите две контроли, но грешка в средата на пистата му намали скоростта и в крайна сметка зае 16-о място в генералното подреждане. Така той взима 15 точки за Световната купа.

"Първият слалом за сезона мина успешно със 16-о място, Въпреки всичко смятам, че имаме още върху какво да работим и мога да покажа повече. На 15-и и 16-и декември ще участвам в две слалома за Европейската купа, където ще донапаснем нещата, а след това на Световната купа в Мадона ди Кампилио", коментира Попов от Франция.

Вторият български национал в състезанието Камен Златков остана само на 0.36 секунди от историческо първо класиране за втория манш за Световната купа. Той допусна две минимални грешки в горната част на пистата, които го наредиха на 36-о място.
Двамата ще участват в слаломa за Световната купа в Мадона Ди Кампилио на 22 декември.

Победата във Вал Д'Изер взе Клеман Ноел от Франция. Втори и трети са Кристофър Якобсен (Норвегия) и Филип Зубчич (Хърватия), за които това са първи подиуми за СК в дисциплината слалом.