Двукратната ни световна шампионка при танците във фигурното пързаляне Албена Денкова е в София с близките си на рождения си ден, но не иска празненство и нищо по-специално днес.

„Обикновено не празнувам рождените си дни, защото досега бяхме винаги в чужбина на състезание. След това, което преживяхме нямам настроение за веселби. Ще бъда със семейството си довечера, нищо по-различно от делничното ежедневие. Хубаво е все пак, че след повече от 10 години състезателна кариера на този ден ще съм си у дома.”-сподели пред Гонг тъжно красивата ни фигуристка. Албена разказа и за шоуто „Ледена епоха” в Русия.

„Естествено, че Максим ми липсва на леда, но идеята е различна и според Игор Верник-моя партньор, съм се справила със задачата да го представя в положителна светлина.”-казва още Денкова.

Най-съкровеното желание на Албена е отново да танцува на леда с Максим и искрено се надява някой ден това отново да се случи.

Честит рожден ден Албена,

Ти си прекрасен човек, който ни накара да вярваме, че мечтите могат да се сбъднат, колкото и невъзможни да изглеждат. Българска танцова двойка написа история във фигурното пързаляне, която ще се помни дълго. Това стана благодарение на твоя труд! В живота след приливите идват отливите, силните продължават напред! Бъди жива и здрава! Желая ти късмет!

Твой приятел:Ирина