Президентът на БФК Албена Денкова ще се откаже официално от поста след първенството на планетата за юноши и девойки в края на февруари. Двукратната световна шампионка обмисляше дълго този ход заради личните проблеми и партньора си Максим, който е застрашен от ефективна присъда за предизвиканата зверска катастрофа край Ропотамо.

Албена все пак ще изпълни ангажимента си към ИСУ, след като за втора поредна година организираме Световно за юноши и девойки. Приходите от първенството миналата година стабилизираха финансовото състояние на централата ни, но ДАМС не е уточнил параметрите на държавната субсидия за идната година. Вероятно средствата ще бъдат ограничени, защото след като Албена и Максим прекратиха спортната си кариера, както и Иван Динев, скоро едва ли ще имаме добри класирания, което ще рефлектира върху бюджета.

Много възможно е на поста Албена да бъде наследена от друга наша звезда – олимпийската ни медалистка в шорттрека Жени Раданова.

Жалко е, че мераците ни да организираме Европейско за мъже и жени през 2011-та бяха отрязани от ИСУ заради остарялата материална база. Обещанията на политиците за ново модерно съоръжение отново бяха прах в очите и само празни приказки, докато властимащите се снимаха с Албена Денкова и Максим Стависки при двете им световни титли при танците.

Иначе пращаме за Евро`2009 в Хелзинки пълен отбор, като шансове за волна програма имат сестрата на Денкова – Ина Демирева и Юрий Куракин, може би Соня Радева и при по-малко заявени спортни двойки младият ни дует, който тренира в Украйна.