Двукратната световна шампионка по фигурно пързаляне Албена Денкова сподели пред Гонг, че според нея свиканото Общо събрание на Управителния съвет на БФКънки ще бъде напълно легитимно, тъй като са спазени всички изисквания по закона.

„УС е насрочил събрание за 24 ноември във Министерството на спорта, което е насрочено по искане на 7 клуба, членове на федерацията. То ще се проведе по дневния ред, който клубовете са искали да бъде направено събранието. Легитимно е, спазени са всички изисквания на закона. На него ще бъдат взети определени решения, тъй като на него, освен бюджета и отчета, ще бъде разгледано и предложението за освобождаването на Мариела Стайкова от поста председател на федерацията и УС, както и избирането на нов член на нейното място”, сподели Албена Денкова, която е представител на клуб, поискал свикването на въпросното Общо събрание.

На въпрос, дали Албена Денкова може да заеме поста председател на БФКънки, самата тя отговори: „Не мисля. В момента имам по-важни неща в личен план, така че не мисля. Засега ще поеме щафетата някой друг. Изборът ще бъде труден. Така или иначе този УС има мандат за още няколко месеца, до началото на следващата година, когато предстоят нови избори и тогава ще бъде по-важно кой ще поеме федерацията.”