На заседание на Управителния съвет на Българската федерация по кънки, завършило късно снощи, двукратната световна шампионка по фигурно пързаляне при танцовите двойки Албена Денкова за пореден път подаде оставка като председател на федерацията, която беше приета от членовете на УС. Мариела Стайкова е новият председател на родната централа до края на сезона.

"Мотивите ми са лични. Освен това имам много ангажименти, често отсъствам от страната и ми е сложно да контролирам и следя работата в детайли. Смятам, че на този етап е по-добре друг от колегите ми да поеме поста председател на БФКънки”, сподели Албена Денкова.

„Моето предложение за председател беше Евгения Раданова, но тъй като в момента й предстоят важни състезания, УС взе решение временно постът да бъде поет от Мариела Стайкова, член на УС. Аз ще продължа да помагам с моя авторитет и опит за развитието на кънки спорта в България. Спокойна съм, че оставям федерацията с многократно увеличени финансови средства и подобрена стратегия и финансиране на детско-юношеския спорт", заяви пред БТА Албена Денкова.

След олимпиадата във Ванкувър'2010 и важните стартове на олимпийската ни медалистка в шорттрека Евгения Раданова УС ще се събере, за да обсъди отново темата и да вземе решение.