Двукратната световна шампионка по фигурно пързаляне Албена Денкова коментира представянето на своята сестра Ина и нейния партньор Юра на Европейското първенство в Загреб. Младите таланти, които се състезават при танцовите двойки, дебютираха днес на голямо първенство. Президентът на родната ни федерация по кънки изгледа задължителния танц на Ина и Юра от Москва, където има ангажимент.

„И на мен ми се сториха малко притеснени, освен това има още какво да се желае. Като цяло това е един от най-трудните танци и им беше трудно да се справят с него. Надявам се на оригиналния танц да се представят добре”, заяви за Гонг Албена.

„На тренировки танцуват полката много по-добре, но проблемът на сестра ми е чисто психологически. Именно на този танц тя получи дълбоката прорезна рана в Москва. Все още се оплаква от болки, но аз се надявам оригиналния да го направят много по-добре. Втората им поред композиция е в балкански стил на етно-музика”, добави Денкова.

„Мисля, че всичките ни представители в Загреб имат силите и възможностите да се класират за волната програма”, добави двукратната ни световна шампионка. Това е задачата, която бе поставена на танцовата двойка и на представителите ни в индивидуалните надпревари – Найден Боричев и Соня Радева преди началото на първенството.