Президентът на Българска федерация кънки Албена Денкова е в София и работи усърдно върху последните детайли около организацията на юношеското Гран При за Купа София. Състезанието започва в четвъртък, а утре са официалните тренировки, по-късно следобед е и жребия.

 

„Имам страшно много работа. Надявам се да се представим добре”, бе лаконична Денкова пред Гонг, докато преглеждаше документацията на турнира.

 

Евгения Кърнолска, българският съдия при танците, смята, че е положителен фактът, че участваме на родния лед с два дуета.

 

Погледите са отправени към сестрата на Албена - Ина Демирева, която до последно с партньора си Юрий Куракин се готвеше в Москва. Двамата трябва да извървят дълъг път, да положат много труд и да бъдат на 100 процента всеотдайни, ако искат някога отново българска танцова двойка да се доближи до световния връх. Ина и Юра са все още млади, но специалистите в Русия смятат, че имат бъдеще, а и двамата са природно надарени с подходящи за танцовото фигурно пързаляне физически данни.

 

„Ина е красива и дългокрака. Юра и пасва като партньор”, тези реплики се дочуваха още при първата им поява пред родната публика по време на шоу-спектаклите, организирани в чест на световните шампиони.

 

От организационния комитет на Гран При турнира в Зимния дворец заявиха, че повечето от участниците са вече в София и на този етап са доволни от настаняването и условията. Някои дори вече са направили по една тренировка на лед.

 

Конкуренцията е много голяма, въпросът е дали имаме бъдеще при танците. Участват 19 двойки, а ние като домакини се представяме с две.