Норвежецът Аксел Лунд Свиндал спечели втори пореден старт в канадския курорт Лейк Луис, след като днес победи и в Супер-Г.

Ден по-рано в същия зимен център той победи и в спускането.

29-годишният норвежец постигна време от 1 минута, 34.96 секунди на пистата Ийст Съмит и спечели първия старт в тази дисциплина за сезона.

Свиндал изпревари с 0.85 секунди французина Адриен Тьо.

Австриецът Йоахим Пухнер изостана на 0.90 секунди и се нареди на 3-а позиция в днешния старт, изпреварвайки с малко Тед Лигети от САЩ в битката за последното място на подиума.

За Свиндал победата е 18-а в кариерата, а той е и олимпийски шампион в Супер-Г от 2010-а година, както и два пъти носител на Световната купа. Сега той излезе начело в генералното класиране с 200 точки, пред Лигети със 170 и Марсел Хиршер (Австрия) със 140.

Стартовете при мъжете се местят в Бийвър Крийк (Колорадо) със спускането в петък, както и два старта в следващите два дни- Супер-Г в събота и слалом в неделя.

"Отлично начало за мене през този сезон. Надявам се, че ще бъда здрав и така ще продължа и по-нататък. По принцип нямам сантименти към някоя писта, но ето и в Северна Америка се получават нещата, каза победителят.