За шести път България ще бъде домакин на традиционния международен турнир по фигурно пързаляне за „Купа София”, който е включен в календара на Международния съюз по кънки - ISU Junior Grand Prix 2007/2008 (Гран При за юноши и девойки). Надпреварата ще бъде от 4 до 7 октомври в Зимния дворец, а входът е свободен.

Това е 36-то издание на „Купа София”, като на леда ще видим 97 фигуристи от 33 страни в категориите девойки, юноши и танцови двойки. За първи път у нас на Гран При за юноши и девойки няма да има спортни двойки.Интерес се очаква към представителите на САЩ, Русия, Канада, Япония, Франция. Състезатели ще има и от Австралия, Австрия, Беларус, Белгия, Великобритания, Германия, Естония, Израел, Италия, Казахстан, Тайван, Латвия, Литва, Монако, Нова Зеландия, Норвегия, Полша, Корея, Румъния, Словения, Сърбия, Украйна, Финландия, ХонкКонг, Хърватия, Швейцария, Швеция.

България ще бъде представена от трениращите в Русия Ина Демирева/Юрий Куракин и дебютантина на подобно състезание Лора Семова / Димитър Личев при танцовите двойки. Емануела Маринова, Девора Радева и Мануела Станукова ще се пързалят при девойките.

Председателката на БФКънки Албена Денкова, която е в Русия за шоуто „Ледников период”, ще пристигне в София в сряда и ще бъде в зимния дворец до края на надпреварата.

България ще има двама главни съдии – Евгения Кърнолска при танците и Александър Пенчев при мъжете. Останалите ни рефери са Зоя Йорданова и Николай Янев, а Румен Йорданов ще е наблюдател.

Според наградния фонд победителите в индивидуалните дисциплини ще получат по 2000 долара, а при танцовите двойки - 3000долара.

Дарик радио е медиен партньор на „Купа София” - ISU Junior Grand Prix 2007/2008.

Програма:

4 октомври (четвъртък): 10.30 часа - танцови двойки, задължителен танц 13.15 часа - юноши, кратка програма 17.30 часа - девойки, кратка програма

5 октомври (петък): 14.00 часа - танцови двойки, оригинален танц 17.15 часа - девойки, волна програма

6 октомври: 10.45 часа - юноши, волна програма 15.15 часа - танцови двойки, волна програма 19.00 часа - галаспектакъл