280 състезатели от 18 държави ще участват в международния турнир за Купа Европа по фигурно пързаляне София Трофи, който предстои от утре до 3 март в Зимния дворец на столицата.

На срещата с медиите днес националните състезатели Александра Фейгин и Лари Луполоувър споделиха очакванията си за предстоящите състезания и разказаха за подготовката и целите си за предстоящото Световно първенство през март в Швеция. Лари е страдал от лека травма, но тя вече отшумява, а Алекс смята, че има някои детайли за изчистване във волната й програма.

Треньорката Ина Лутай разкри, че на 4 март ще се реши дали Световното първенство в Стокхолм ще важи за олимпийска квалификация за игрите в Пекин следващата година. Зам.-председателят на "София – евростолица на спорта" Анатоли Илиев заяви, че турнирът "София Трофи" вече е утвърден като важна проверка на младите таланти във фигурното пързаляне от целия континент.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.