14 февруари ще бъде Денят на България по време на ХХІ Зимни олимпийски игри във Ванкувър. Тържествата по отбелязването на нашата страна съвпада с международния ден на влюбените и родния Трифон Зарезан.

Евгения Раданова обаче няма да бъде знаменосецът на делегацията ни, защото на следващия ден има старт. Председателят на БОК Стефка Костадинова ще предложи на Александра Жекова да носи трикольора по време на церемонията по откриването на Бялата Олимпиада. С най-големи шансове и заслуги обаче е олимпийската ни шампионка от Нагано Екатерина Дафовска, която е олимпийско аташе.

За рекордно кратко време завърши днешното Общо събрание на Българския олимпийски комитет. След регистрацията на 44 от общо 64 членове на организацията в 11:15 часа бе открито заседанието с почитане на юбилея на Илия Лолов и рождения ден на Христо Марков. След това делегатите изгледаха филмче за Ванкувър 2010. Към 11:30 часа бе дадено същинското начало на работата на Общото събрание по дневния ред съставен от две точки. След изчерпването на първата – гласуване на българската олимпийска делегация за Игрите през февруари, която бе одобрена с пълно мнозинство, дойде и точка „Разни”.

След общо 5 минути работа и при липса на теми за обсъждане, водещият Стефан Цветков бе на път да закрие заседанието, но последваха три изказвания. Общата тема в тях бе за разпределянето на евентуални нови квоти и дали трябва да се изпращат спортисти, които няма да стигнат до призови места. Общото събрание приключи в 11:45 часа.