Бургас ще кандидатства за домакинството на Европейското първенство по художествена гимнастика през 2021 година. Това стана ясно по време на откриването на Държавното първенство за приз „Жулиета Шишманова”.

Новината съобщи заместник кметът на Бургас д-р Лорис Мануелян.

След разговор с Илияна Раева и Мария Петрова той обяви, че общината е готова да организира шампионата през 2021 година и ще съдейства това да се случи.

Лорис Мануелян изказа своето огромно задоволство, че дълги години община Бургас успява да захрани най-стария турнир по художествена гимнастика в България на името на една от най-великите жени в този спорт гордост за обществото ни - Жулиета Шишманова. Пред препълнените трибуни в зала “Младост”, г-н Мануелян допълни, че е щастлив, че още една жива легенда е в Бургас - президентът на БФХГ г-жа Илиана Раева.

България ще бъде домакин на Световното първенство по художествена гимнастика през 2022 година. Страната ни ежегодно посреща и едно от най-важните състезания, извън двата големи шампионата – Световната купа, която се провежда в Арена Армеец. Тази година турнирът ще се състои от 12 до 14 април.