Изключително зрелищен уикенд предстои за феновете на ММА. Причината е, че в следващите дни ни очакват две последователни галавечери на най-голямата асоциация за смесени бойни изкуства UFC.

В ранните часове на съботния ден е време за финала на тазгодишния сезон на The Ultimate Fighter Finale с главен мач между Майкъл Джонсън и Джъстин Гейджи, а в неделя сутрин е ред на UFC 213 с женското зрелище между Аманда Нунеш и Валентина Шевченко. И двете галавечери ще се излъчват на живо в ефира на Mtel Sport 2.

"Заплахата" срещу "Кулминацията"

Лас Вегас ще бъде домакин на галавечерта, която е и финал на поредното издание на риалити шоуто на UFC The Ultimate Fighter. В него се проследява подготовката и емоциите на бойците, които участват в серия от мачове с елиминации. Финалите ще бъдат именно по време на шоуто в столицата на хазарта.

Главният мач обаче е този, който ще бъде очакван с най-голямо нетърпение. Той е в лека категория и ще противопостави Майкъл Джонсън "Заплахата" и Джъстин Гейджи "Кулминацията".

Двамата американци влизат в боя от различни позиции. Джонсън е едно от най-популярните имена в своята категория в UFC. Неговата статистика може и да не впечатлява толкова (18 победи, 11 загуби в ММА и 9-7 в UFC), но въпреки това притежава солидна репутация. Причината е, че става дума за боец, който не се притеснява от големите имена и на практика всеки един негов мач е бил срещу класен съперник. Така и пораженията му са от солидни имена, а и победите му са впечатляващи.

Затова и не е изненада, че Джонсън прие предизвикателството, наречено Гейджи. Защото тук говорим за най-горещото име в леката дивизия, за човек със 17 победи от 17 мача и 14 нокаута в тях. За "Кулминацията" това ще бъде дебют в UFC, а доказателство за амбицията му бе фактът, че веднага след попдисването на договора призова UFC да му осигурят мач с най-добрия възможен боец. А успех над Джонсън набързо ще го изкачи по тежкия път към върховете на UFC.

Иначе Гейджи направи име в другата популярна асоциация World Fighting Series, където в последните 4 години постигна 10 последователни победи като стана шампион и защити пояса си в 5 мача, сред които и такива срещу бойци с много опит в UFC.

28-годишният Гейджи има минало на борец, но обича да използва мощните си ръце и има силата на нокаутьор. Джонсън определено ще трябва да внимава в размените отблизо и ще трябва да използва подвижността си из октагона.

В основната карта на галавечерта ще има още един интересен мач в лека категория между младия талант Марк Диакисе и Дракар Клосе, както и сблъсък между тежкотоварните зверове Джаред Каноние и Ник Рьорик.

Шоуто от Лас Вегас е в събота сутрин от 4 часа по Mtel Sport 2. Точно 25 часа по-късно отново по този канал стартира и второто MMA зрелище за уикенда - UFC 213.

Дългоочакваният реванш

Аманда Нунеш и Валентина Шевченко

източник: Gulliver/GettyImages

Място на събитието отново е Лас Вегас, а в главния мач ще видим дългоочакваният реванш между Аманда Нунев и Валентина Шевченко. Миналата година двете се изправиха една срещу друга на октагона за първи път, а това, което видяхме бе много качествен мач, в който Нунеш така и не успя да нокаутира съперничката си и трябваше да чака съдийското решение в края. Нунеш все пак спечели мача, но сега иска да покаже на целия свят, че е непобедима. 29-годишната Шевченко обаче продължава да бъде много опасен съперник и на свой ред копнее за реванш.

В другия главен мач за вечерта Жоел Ромеро ще се бие с Робърт Уитакър за шампионския пояс в средна категория. Взети заедно двамата имат 15 поредни победи, така че ни очаква мач между бойци в много добра форма.