Капитанът на отбора по хокей на лед Тампа Бей- Стивън Стамкос ще претърпи операция на коляното, за да бъдат отстранени странична връзка и менискус, съобщават медиите в САЩ.

Журналистът Боб Макензи от TSN Канада съобщи, че Стамкос е заминал за Вейл (щата Колорадо), където артроскопията ще бъде извършена.

Новината беше потвърдена с други източници почти по същото време от вестник Тампа Бей Таймс.

Няма официална информация за периода на рехабилитация и възстановяване на хокеиста, но цялата процедура включва между четири и шест месеца и завръщането му няма да бъде преди средата на месец март следващата година.

Канадският национал Стамкос се контузи по време на мача с Детройт и сблъсък с Густав Нюквист, а Тампа Бей спечели с 4:3. В тази среща той вкара деветия си гол през сезона малко преди да напусне леда, а генералният мениджър на клуба Стив Айзерман обясни, че Стамкос ще отсъства за неопределен срок от време.

Актуалният му договор с клуба от Флорида е за 8 години, а в момента тече първата от него. За момента е записал 20 точки в 17 мача. За него това е втора тежка контузия след счупения крак през сезон 2013/2014, когато не игра в 55 мача./ БТА