Френската звезда в колоезденето Тибо Пино няма да се състезава в домашното състезание Тур дьо Франс. Мотивът му е, че така ще се концентрира по-добре върху Джиро д'Италия.

Пино, определян като талантлив колоездач с много енергия и много добри катерачески способности, изпитва смесени емоции, когато става дума за най-популярното състезание. През миналата година той се включи с чистата идея да прекъсне сушата за Франция от 35 години без победа. Но падна лошо още в първия етап и завърши 29-и в генералното класиране.

Пино прескочи Обиколката на Франция и преди три години, като пак реши да се фокусира върху Джирото. Но тогава се разболя от пневмония докато се бореше за титлата. През 2019-а година отново се завърна и искаше да спечели, като изглеждаше като катерач номер 1 на височините в Пиренеите, но малко преди финала в Париж трябваше да напусне заради травма в левия крак.

"Мисля, че е дошло времето да се върна в Джирото. И да се опитам да спечеля. А за Тура- плановете ми са да се върна на трасето през 2022-а година. Това са целите ми", каза Пино по време на представянето на отбора за новия сезон.

Маршрутът на Обиколката на Италия за 2021-а година все още не е ясен. За момента най-доброто му представяне в това триседмично състезание е 4-ото място през 2017-а година.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.