Двукратният олимпийски шампион по джудо Петер Зайзенбахер (Австрия) беше обвинен за сексуално посегателство срещу две малолетни момичета от началото на века, съобщават световните агенции.

Прокуратурата във Виена съобщи, че разследва подадени от две жени оплаквания, че в периода 1999-2004 година, когато той е бил треньор в австрийската столица, е имал насилствени сексуални отношения с тях. Ако бъде признат за виновен, 56-годишният момента Зайзенбахер е заплашен със затвор до 10 години.

Бившият състезател по джудо е започнал сексуални отношения с едното от момичетата през 1999 година, когато тя е била само на 11 години, и многократно е злоупотребявал с нея до 2002 година. С другото момиче той е поддържал сексуални отношения през 2004 година, когато тя е била 13-годишна.

Отделно, той е обвинен и за сексуално посегателство срещу 16-годишна ученичка по време на тренировъчен лагер в Хърватия през 2001 година. Зайзенбахер в момента е старши треньор на националния отбор по джудо на Азербайджан, който спечели две сребърни отличия на Олимпиадата в Рио 2016. /БТА