Знаменитият жокей Тони Маккой бе определен за спортист номер 1 на Великобритания за 2010 година. Професионалният жокей, който побеждава в състезанията по конен спорт вече 15 години, бе избран от мнозинството от почти един милион британци, които гласуваха в анкетата на британската телевизионна и радиокомпания Би Би Си за най-добрите спортисти и спортни личности на отиващата си 2010 година.

Тони Макой бе фаворит за победата в анкетата на Би Би Си и във водещите букмейкърски бюра на Обединеното кралство.

На второ място в класацията за спортист номер 1 на Великобритания остана ненадминатият майстор на дартса Филип Тейлър, а на трето място е световната шампионка по седмобой Джесика Енис.

За най-добър чуждестранен спортист бе избран испанският тенисист Рафаел Надал.

За най-добър треньор бе определен Колин Монтгомери - треньор по голф.

Наградата за "изключителни постижения в спорта" бе връчена на полузащитника на Лос Анжелис Галакси /САЩ/ и на английския национален отбор по футбол Дейвид Бекъм. Но според мнозина 35-годишният Бекъм е "твърде млад" за такава награда, още повече, че се дава на спортист, който още не е завършил кариерата си, информира БТА.

Дейвид Бекъм бе избран за най-добър спортист на Великобритания още през 2001 година, когато вкара блестящ гол от фаул срещу Гърция и класира Англия за финалите на Мондиал 2002.