Повече от успешно започва 2017  година за родното таекуондо WTF. На завършилия силен международен турнир Germany Open, който се проведе в Хамбург, участие взеха 931 състезатели от 41 държави. 

Българинът Александър Джорджев спечели златния медал в категодия до 61 кг. при кадетите.  Състезателят на СК "Гладиатор" завоюва отличието в по-горна за него категория. Джорджев игра силно и на полуфинала победи представител на Италия, а на финала спечели срещу състезател от Норвегия. 

Владимир Далаклиев при мъжете в категория до 68 кг. остана 3-ти. След като спечели три битки, в решителната за класиране на финал той загуби от представителя на Англия Питър Лонгобарди, който в последствие грабна златния медал. Българската група бе представена още от Теодор Георгиев, Александър Джорджев, Анастасия Вакъвчиева, Луиза Захариева, Митко Джорджев, Мариела Миланова и Зара Увакова. 

С този си успех България за пореден път показва, че започва все повече да бъде фактор в международното таекуондо. Като доказателство за това е домакинството на Европейско първенство, което ще се проведе от 6-ти до 9 април тази година в столичната зала София. Очаква се близо 450 състезатели от Европа да се включат в надпреварата, като за първи път в България се провежда събитие от подобен ранг.