Олимпийската медалистка от предходния ансамбъл на България по художествена гимнастика Ренета Камберова има нова отговорна социална кауза. Световната шампионка става инициатор на спортните турнири за деца в риск за общините Пазарджик и Пловдив.

Грацията, която ръководи спорта в родния си град, ще доведе отбор от Пазарджик и на националния шампиона. Това сподели председателят на Българска спорна федерация за деца в риск Анатоли Илиев, който даде специално интервю за „Спортно шоу Гонг“ по Дарик радио.

Надпреварата ще се проведе на 23 април (вторник) от 9 до 12:30 часа в комплекса „Спортна София“ в Зона Б-5. Състезанието ще бъде в шест вида спорт – футбол на малки вратички, баскетбол, лека атлетика, тенис на маса, таекуон-до и бадминтон.

Във връзка с предстоящата надпревара  Анатоли Илиев сподели още, че 250 деца от цялата страна са заявили участие.

„Нашата цел е най-добрите деца през годината да победят, ще дойдат и много нови деца. На всяко едно ще дадем подарък. Това, което всъщност искаме да направим, тъй като ще присъстава и заместник-председателката на Държавната агенция за закрила на детето, е да направим среща с всички ръководители и да поставим въпроси, които през годината сме дискутирали – за условията по места на децата да спортуват, за допълнителните стимули, които могат да се отпускат по общини“, каза Илиев.

„Рени Камберова ще доведе отбор от Пазарджик, тя е много инициативна и иска да представлява федерацията в целия пазарджишки и пловдивски регион. Ще има много изненади утре. Очакваме и Велчо Горанов да присъства“, коментира още Илиев.