Иван Стоицов заяви, след като спечели титлата в категория до 77 килограма на Световното първенство по вдигане на тежести в Чангмай (Тайланд), че иска да спечели златния медал и на Олимпиадата в Пекин през следващото лято.

 

„Чувството е супер” – каза Стоицов – „Стана с много труд и усилия, с психика, накрая се получи. Имаше проблеми с изхвърлянето, но после си наваксахме. Това е медал – за мен сбъдната мечта, която от много време исках.”

 

Пловдивчанинът заяви, че виновно за неговото временно отказване от големите щанги е незаинтересоваността на предишните управници на Българска федерацията по вдигане на тежести.

 

„Прекъснах благодарение на предишното ръководство, просто нямаше смисъл да стоя при тях да си чупя кокалите, нямаше мотивация. Те бяха едно ръководство, което гледаше лично само за себе си, не за щангистите. Гледаха да взимат парите, а другите да се оправят, нямаше смисъл просто.”

 

„Беше ми много хубаво. Мислех си за родителите, за брат ми, за моите приятели, да си ходя в България да ги видя, за треньора ми също”, каза златният Стоицов за моментите прекарани на подиума под звуците на българския химн.

 

„Всички са много са щастливи и всички се радват, сега сме се събрали в една стая да се почерпим. Те по принцип очакваха горе-долу 80-90% това, което стана, но на състезание нищо не се знае.”

 

„За Олимпиадата в Пекин целта ми е същото, което се получи и днес. Ще направя всичко за да стане така и да си запазя първото място. Олимпиадата е много по-важна отколкото едно световно или европейско.”

 

„Искам да поздравя личния ми треньор Лъчезар Кишилов. Искам да поздравя брат ми, сестра ми, баща ми, всичките мои приятели. Да ме чакат сега като се прибера в понеделник, ще се видим всички и ще празнуваме”, каза още световният шампион Иван Стоицов.