Олимпийската шампионка Румяна Нейкова даде специално интервю за Гонг няколко часа, след като триумфира във финала на скиф.

„Нормално се чувствам, след една такава победа, която е чакана от дълго време. Няма как да няма сълзи”, заяви златната ни медалистка.

„В последните метри разбрах че съм номер 1. Нямах време за мислене. Това е Олимпиадата и не трябва да си мислиш, че си номер 1, това може да ти изиграе лоша шега”, обясни Нейкова, която посвети медала си на своето семейство.

Гребкинята ни определи финалното състезание като много тежко, най-вече емоционално. Основната конкурентка на Руми Екатерина Карстен е поздравила българката за успеха след края на гонката.

Нейкова не разкри, дали ще продължи да се занимава с гребане: „Времето е пред нас, сега не ми се мисли за това, дали това ще е последната ми Олимпиада.

„Трудът на един спортист не е само негов, трябва да благодаря на много хора”, завърши „златното момиче” на България, като призна, че все още не е ясно, как ще бъде отпразнуван успехът.