Златната медалистка за България от Европейското първенство по борба във Финландия Станка Златева сподели веднага след награждаването си в Тампере, че се радва изключително много, че е успяла пак да стъпи на върха, въпреки притесненията по време на шампионата.

„Много се радвам, че пак станах европейска шампионка. И днес имах притеснения, но всичко мина нормално. За треньора е нормално да каже, че неговият състезател се бори най-добре. Може би като приключа със спорта ще усетя за какво става въпрос. Сега след едното първенство идва друго. Мисля само за Олимпиадата. Ще ходя в другите страни, където правят сборни лагери, за да знам на какво ниво съм”, заяви Златева.

Нейният личен треньор Симеон Щерев отсече: „Станка показа тук една класа. Не даде точка на нито една състезателка. Това е нещо голямо. Дано така да е и на Олимпиадата. Поканиха ни в Полша на лагер и преборвания. Търсим добри партньорки, за да може Станка да е постоянно във форма. Искам тя да разбере, че е най-добрата и мисля, че тя вече го повярва. Знае, че няма кой да я победи.”