Световната шампионка по борба от Азербайджан 2007 Станка Златева сподели, че заслугите за спечеленото злато са изцяло на нейния треньор Симеон Щерев. Българската състезателка триумфира в категория до 72 килограма, след като на финала победи Кристи Марано от САЩ.

„Не си повярвах. Ако не Симо Щерев, бях сдала багажа. Ако не беше той, просто нямаше да има титла”, заяви щастливата победителка минути, след като грабна титлата. Тя разкри, че се е почувствах се по-сигурна едва когато е достигнала финала. „Все пак играх срещу силни съпернички, които не трябва да се подценяват. Винаги имаше едно „Ако””, обясни Златева.

„След като загубих първата част, Симеон Щерев ми каза, че ако не искам да се боря, направо трябва да излизам, защото няма смисъл да продължавам”, разказа шампионката. За да достигне до финала Златева се наложи над петкратната световна шампионка Камагучи от Япония и Жанибекова от Казахстан. „По-трудно ми беше с японката, защото двубоят с нея беше решаващ. Трябваше да я победя, за да взема квота за Олимпиадата”, заяви Златева.