Българските състезатели по снукър Данаил Тугов и Лъчезар Гергов ще бъдат съперници съответно на Марк Селби и Алистър Картър в първия кръг на турнира от PTC веригата Victoria Bulgarian Open.

Още двама родни играчи попаднаха директно в първия кръг. Станислав Хаджипопов ще се изправи срещу добре познатия ни Робърт Милкинс, а Вергил Мавродиев ще играе с Гари Уилсън.

Англичанинът Джонатан Мейби, редовен участник в турнирите на БСФ и живеещ в България, също ще играе в първи кръг на турнира срещу Антъни МакГил.

Останалите българи ще играят квалификационен кръг. Братислав Кръстев ще срещне ‘полското чудо’ Каспър Филипияк – първия поляк придобил професионален статут. Победителят от мача ще срещне Марк Дейвис. Венциалсав Даскалов ще спори с Козмин Константин за двубой срещу Курт Мафлин. Ветеранът Красимир Кемешев за наше съжаление ще спори с Никола Кемилев – играча с най-много успехи у нас, за място в първи кръг срещу Фъргъл О’Брайън.

Николай Влашев и Георги Величков имаха същата съдба, но техният двубой ще има цената на мач срещу Джон Хигинс в първи кръг. В квалификациите има още две български двойки – Аршед Чодри срещу Димитър Механджийски и Салим Отти срещу Ивайло Пеков.

Механджийски и Чодри ще спорят за мач срещу Кен Дохърти, а Отти и Пеков за среща срещу Род Лаулър. Иван Кюпов ще се изправи срещу Джеймс Кахил за мач срещу Джейми Коуп.

От настоящият топ 16 само двама играчи не са заявили участие в турнира. Това са Динг Джунхуи и Стивън Магуайър. Рони О’Съливан също няма да участва.

Пълният жребий можете да видите ТУК.