„Базата е най-наболелият проблем в България. Разковничето за успеха е да има басейни, които да работят и да са пълни с деца”, заяви треньорът по плуване Жорж Станкович.

Специалистът работи в Ученическа спортна школа „София” и към клуб „Лято-Връбница”. Станкович познава добре качествата на една от най-силно представилите се родни плувкини на държавното първенство Екатерина Аврамова, която подобри три републикански рекорда на шампионата.

„Катя Аврамова е родена 1991 година. От втори клас тренира при мен. В четвърти клас е първата й шампионска титла. До 8-ми клас беше при мен, после отиде при един друг колега и стана балканска шампионка на 50 метра гръб. Подобри два пъти рекорда. От края на януари тренира в Лондон в силен клуб. Било й е трудно там в началото, но казва, че е свикнала. Много е трудолюбива и мисля, че ще има още успехи. Говорих с нея и тя е много амбицирана. Имаше мечта да отиде на Олимпиада, което не се осъществи, но пък предполагам, че има още шанс да се осъществи, а и следващата Олимпиада ще е в Лондон”, каза Жорж Станкович за Гонг.