Говорителят на българския гросмайстор Веселин Топалов Живко Гинчев коментира в предаването „Гол линия” на Дарик радио, че все още не са постъпили никакви средства за провеждането на полуфиналния мач за световната корона между Веско Топалов и Гата Камски.

„Всички се надяваме, да има такъв мач. До момента обаче не са постъпили никакви средства за организирането на такъв мач. Господин Кирсан Илюмжинов обеща, че той лично ще осигури наградния фонд, но до момента обаче няма нищо конкретно”, коментира Гинчев.

Както е известно имаше предложение двубоят да се проведе и в България.

„Нашата оферта не се разглежда защото от ФИДЕ искат да се проведе на неутрална територия. От наша страна и ние искаме същото, защото при една евентуална победа на Веско ще тръгнат слухове, че има нещо не както трябва”, продължи говорителят на Топалов.

„Ние сме съгласни този мач да се проведе където и да е, изключваме Русия разбира се. Отлагането му ще доведе до пълен хаос, защото той е задължително да се проведе тази година. Отлагането му не е в никак наша полза защото Веско в момента е в прекрасна форма. Така му беше направена програмата, че през декември да бъде в оптимална форма. Никой от ФИДЕ не се е свързвал с нас специално за мача. Днес господин Данаилов е имал разговори с вицепрезидента на ФИДЕ, който го е информирал, че до момента наистина няма пристигнали пари”, каза още Гинчев.