България победи Швейцария с 2,5 на 1,5 точки в среща от осмия кръг на шахматната Олимпиада в Дрезден.

На първа дъска бившата световна и европейска шампионка Антоанета Стефанова победи в 89-ия ход с черните фигури Гундула Хайнц, на втора осемкратната индивидуална шампионка на България и олимпийска вицешампионка Маргарита Войска загуби в 93-ия ход с белите фигури срещу Моника Сепс. На трета дъска петкратната шампионка на България Мария Велчева завърши реми в 42-ия ход с черните фигури срещу Наргиз Удумова.

На четвърта дъска 21-годишната шампионка на България за тази година и студентка по математика и информатика в Софийския университет Елица Раева победи в 63-ия ход с белите фигури бившата наша националка Татяна Лемачко.

60-годишната Лемачко е възпитаничка на шахматната школа на бившия Съветски съюз. В началото на 80-те години на миналия век тя се омъжи за българин и се премести да живее в София. Татяна Лемачко е трикратна индивидуална шампионка на България и дългогодишна първа дъска на българския национален отбор, с който спечели сребърен олимпийски медал от Солун 1984. През 1985 година Лемачко емигрира от България и се установи да живее в Швейцария.