Станка Златева и Цветана Пиронкова получиха поредните си отличия. Този път не на спортния терен, а под светлините на прожекторите. В събота вечер водещото женско списание Grazia за 5-та поредна година връчи наградите си, отличаващи жените в българското общество, на стилна церемония във Воения клуб. Тазгодишната церемония застана зад каузата „Повече усмивки за българското кино”.

За втори пореден път в историята на наградите две дами си тръгнаха с приз в една и съща категория - Спорт. Станка Златева и Цвети Пиронкова си поделиха първото място, но за жалост и двете не можаха да присъстват на церемонията и лично да получат статуетките си.

Водещите на събитието Иван (от дуото „Иван и Андрей”) и съпругата му Вихра внасяха свеж хумор със закачливи реплики помежду си.А Иван обяви наградите списание Grazia за втория 8-ми март в годината.

Церемонията бе открита с обръщението на г-жа Йорданка Фандъкова- патрон на конкурса, която поздрави присъстващите през видео запис и обяви,че всяка една от номинираните дами вече е печеливша,само защото се стремят да постигне целите си.

В категория Мода Дизайн наградата получи Мина Кайе, авторка на костюмите за „Мисия Лондон”.

Ромина Андонова грабна приза в категория Мода Лица, а в категория Изкуство статуетките грабнаха дамите от „/+/ Склада”.

В категория Политика – Малина Едрева получи наградата от актьора Любо Нейков, вживявайки се в образа си на Бойко Борисов.

Между награждаванията тонусът се вдигна с песента към филма „ Светът е голям и спасение дебне от всякъде” в изпълнение на Стефан Вълдобрев и Рут Колева, коята от своя страна взе наградата в категория Музика.

Наградата в най-оспорваната категория – Публицистика, грабна едната от двете номинирани дами на БНТ – Добрина Чешмеджиева и благодари на жените, които се осмеляват да се борят за своите каузи.

След кратко слово г-н Йордан Динев връчи наградата в категория Общество на Радина Велчева, ,председателка на фондация „Искам бебе” .

Категорията Бизнес се оглави от Михаела Калайджиева , която сподели личната си философия,че зад всяка успяла жена седи един изтощен мъж.

ТВ лице на годината стана Нана, която с типичния си хумор призна, че е била правена за момче и повече е очаквала да получи наградата Мъж на годината.Още две от водещите на Станция Нова си тръгнаха със статуетки същата вечерта – Вихра и Мая бяха признати от списание Grazia за работещи майки на 2010 - една от специалните награди на церемонията.

Останалите специални награди бяха: За иновативност –получена от Ади Цанова, за най-добър ТВ дует – Мария Игнатова и Алекс Раева, за най-чаровна усмивка – Ани Цолова от bTV

А за Посланик на Красотата стана д-р Кадурина,която получи наградата от брат си – актьора от „Стъклен дом” – Героги Кадурин.

Второто изпълненеи за вечерта бе на Мариана Попова, която изпя на живо песента от филма „Козият рог”- „Вървят ли двама”.

Кулминацията на вечерта бе награждаването на великите имена на българското кино: Мария Статулова, Илка Зафирова,Цветана Манева, Емилия Радева, Татяна Лолова, Мария Каварджикова, Стоянка Мутафова, Виолета Гиндева, Надя Тодорова, Анета Сотирова, които получиха статуетки и бяха обявени за Икони на Българското Кино.Цялата зала аплодира на крака първите четири актриси, които лично присъстваха,за да вземат наградите си. Церемонията завърши с изпълнение на детски хор Смехоранчета на песента от филма „Неочаквана ваканция”.