Президентът на МОК Жак Рох се зарадва от подаръците за него от двукратния олимпийски шампион по борба Боян Радев и му каза: „Нека и аз да ви поздравя, не само защото сте два пъти олимпийски шампион, но и за това, което правите за страната си. Изключително важно е това, което правите за културата. Благодаря Ви и Ви поздравявам”.

Съпругата на Рох – Ан, реагира доста по-емоционално на дара и възкликна: „Благодаря Ви, трогната съм. Вече обичам тази пластика”.

Двукратния олимпийски шампион по борба от Токио 1964 и Мексико 1968 Боян Радев направи изненадата към госта с думите: „Господин Президент, аз съм роб на олимпийското движение и такъв ще остана. Всичко в живота си дължа на него, без него нямаше да съм двукратен олимпийски шампион, нямаше дори да мога да вляза в тази зала, камо ли да имам своя. Много съм горд със себе си и че съм вдигал два пъти българското знаме. Благодаря Ви, че зачетохте една част от моята колекция, дарена на българския народ. Благодаря ви от сърце. Желая Ви много здраве на Вас и семейството Ви”.

След това Радев допълни: „Новото ми дарение е в чест на Жак Рох и 85-годишнината на БОК. Президентът на МОК може много да помогне на българския спорт, неговите възможности са големи. Имаме нужда от истински и разбиращи хора. Крайно време е държавата да отпусне средства за масов спорт. Само тогава може да има големи шампиони. Няма бази и треньори. Никой не иска да спортува, защото след голямо натоварване, трябва да се хапне нещо. Това липсва. Развълнувах се много на подаръка ми от Рох. Когато видя петте олимпийски кръгчета, се разплаквам. Даже когато свирят химна на някой олимпийски шампион пак плача, без да го познавам. Имам всичко – и големия спорт и голямото изкуство. Колекцията ми е пълна от всичко”.