Президентът на Международния олимпийски комитет Жак Рох изпрати поздравителен адрес до председателя на Български олимпийски комитет Стефка Костадинова по случай избирането й за първи вицепрезидент на Световната асоциация на спортистите олимпийци, съобщава официалният сайт на БОК.

„Скъпа Стефка, от името на МОК ви поздравявам за избора” - се казва в писмото, подписано от олимпиец номер 1 – „Искрено ви желая успехи в новото начинание и се надявам на по-голямо и плодотворно сътрудничество между МОК и Световната асоциация.”

Поздравления за новия пост на Костадинова прати и Патрик Хики, президент на Европейските олимпийски комитети. „Това е нова крачка напред към още по-големи цели”, казва Хики.

Именитият лекоатлет Сергей Бубка, който е президент на Националния олимпийски комитет на Украйна, също изпрати поздравителна телеграма.

„Сигурен съм във вашия професионализъм и преданост, който ще допринесат спортистите да намерят своята роля и място в модерното общество”, се казва в писмото на Бубка.

„Желая ви да реализирате всичките си планове, идеи и начинания за популяризирането на олимпийските идеи по цял свят.”

Сред поздравителните писма са и тези на Кристоф Дюби - спортен директор на МОК и Саймън Клег - изпълнителен директор на Олимпийския комитет на Великобритания.