Зечири срещу Мицова една срещу друга на финал

Линда Зечири източник: БГНЕС

Линда Зечири източник: БГНЕС

Изненади в мъжката схема белязаха предпоследния ден от държавното първенство по бадминтон, докато при жените финалът ще изправи една срещу друга двете най-добри родни състезателки.

Водачът в схемата при мъжете и миналогодишен вицешампион Иван Русев надигра на четвъртфиналите Гергин Ангелов с 21:14, 21:11, но в следващия си мач отстъпи на Даниел Николов с 19:21, 14:21 след 40-минутен мач. 

Защитаващият титлата си и втори поставен Филип Шишов пък бе детрониран още на четвъртфиналите след драматична загуба с 21:19, 20:22, 20:22 срещу Димитър Янакиев в мач, който продължи цели 70 минути. В последствие Янакиев надви с Иван Панев с 21:9, 21:10 и си осигури място в битката за титлата срещу Даниел Николов.

Николов ще играе на финал и при двойките за мъже, след като заедно с Иван Русев надделяха с 21:18, 22:20 над поставените под номер 1 в схемата Пейо Бойчинов и Иван Панев. Техни съперници ще бъдат защитаващите титлата си Алекс Влаар и Филип Шишов, които отстраниха Константин Добрев и Юлиян Христов с 21:19, 21:18.

Поставената под номер 1 в женската схема Линда Зечири преодоля с лекота съперничките си до финала, като в последния мач надви с 21:10, 21:8 Паола Кирова. Нейна съперничка на финала ще бъде втората в схемата Мария Мицова, която победи с 21:19, 21:14 Мила Иванова.

Сестри Стоеви се класираха безпроблемно на финал, след като победиха два пъти на 11 точки Мария Делчева и Мила Иванова. Съпернички на Стефани и Габриела ще бъдат Мария Мицова и Петя Неделчева, които отстраниха Силвана Генкова и Димитрия Попстойкова без игра.

Финалът при смесените двойки също включва сестри Стоеви. Габриела ще играе за титлата с партньор Иван Панев, а Стефани е в двойка с Филип Шишов.

профилна снимка

*Коментирай конкретната статия и използвай кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание!

 
бадминтон Линда Зечири Мария Мицова

Други спортове