Нападателят на отбора по американски футбол Джексънвил Джагуарс Ричард Колиър бе застрелян рано тази сутрин пред жилищна сграда. В момента мощният играч се намира в болница със сериозна опасност за живота, но състоянието му е стабилно.

Колиър, заедно със своя бивш съотборник Кенет Петуей чакали две момичета, с които се запознали по-рано в нощен клуба, пред дома им. Двамата седяли в Кадилак Елкалейд, когато по Колиър било стреляно няколко пъти. Мотивите за стрелбата остават неизяснени, а полицията пусна Петуей, след като го разпита. Той не е бил наранен от престрелката, станала в 2:45 сутринта в центъра на Джексънвил.

Собственикът на Джексънвил Джагуарс Уейн Уийвър заяви в специално изявление: „Ние сме изключително шокирани и дълбоко скърбим за случилото се тази сутрин. Знаем, че Ричард е претърпял операция и е в критично, но стабилно състояние.”

Ричард Колиър е третият футболист от NFL, по когото е стреляно в последните 18 месеца. Звездата на Вашингтон Редскинс Шон Тейлър почина, след като бе прострелян при обир на дома му през ноември. Корнърбекът на Денвър Бронкос Дарънт Уилямс бе убит на излизане от новогодишно парти през 2007 година, а лимузината му бе надупчена от десетки куршуми.