Сред колекцията си от многобройни титли този уикенд Митьо Крика добави и световна. Той стана шампион в категорията мъже “open” на 7-ата Световна купа по културизъм “Dionisopolis”, която тази година се проведе в Балчик.

Крика се състезаваше с конкуренти от 25 страни. Международно 10-членно жури оцени мускулите на най-силния мъж като му връчи златен медал, златна купа и грамота. Наградният фонд на Световното първенство бе 10 000 долара. След състезанието тялото на Крика беше застраховано за 1 млн. евро за една година.

В продължение на един месец културистът се подготвяше с неговите хранителни продукти – “Добавките на Крика”, които се произвеждат в Германия и скоро ще стъпят и на българския пазар. Именно неговите добавки са в основата на успеха му на Световното. За подготовката му се грижеше и трикратният световен шампион по културизъм Янислав Тачев.

Сред досегашните титли на Крика са републикански шампион по карате, кикбокс и силов трибой, шампион в състезанията “Крале на силата” и “Iron man”, Шампион по културизъм, трето място на световното - “Strongest man”.

На 7-ото Световно първенство по културизъм “Dionisopolis” се състезаваха и в категория жени и в категория ветерани. Сред ветераните титлата световен шампион грабна 45-годишния Душко Мадгаров от Словения, а при жените участие взе и Ан Джи.