Две малки момчета стоят един срещу друг у дома. Облечени са в спортни гащета. Носят големи боксови ръкавици, а в погледа им се чете твърдата решимост да изпълнят бащиния завет. Двете малки момчета са Кубрат Пулев и брат му Тервел, а този ключов момент, загатващ бъдещето им, е запечатан на стара снимка от времето на тяхното детство. Точно този миг вдъхновява и екипа на Нова ТВ да заснеме първия документален филм за Кубрат Пулев, носещ краткото и многозначително заглавие „Синове”.

Режисьорът Димитър Сарджев прави емоционален и всеобхватен портрет на Кобрата, като го представя не само като доказал се спортист, но и в светлината на изключително предан син и българин. Филмът ни връща в ранните години, когато баща му възпитава у него любовта към българското и духа на победител – бащин завет, който той безусловно следва и до днес. Построен изцяло върху думите, които другите казват за него, заглавието представлява динамичен прочит на историята на един от най-успешните ни боксьори. За снимките на „Синове” екипът на Нова ТВ пътува до Германия, като посещава клуба, за който Кобрата се състезава – Зауерланд.

Как изглежда Кубрат Пулев през погледа на своите близки и хората, превърнали се в неизменна част от успеха му? Как се вижда самият той? Кои са вечните ценности, които винаги ще отстоява, и къде минава границата между сина, българина и боксьора Кубрат Пулев?

„Синове” ще бъде излъчен в ефира на Диема в деня на Коледа, 25 декември, от 17:30 ч., както и по Нова Спорт същата вечер от 21:15 ч.

Режисьор на филма е Димитър Сарджев, автор – Огнян Георгиев, а оператор – Слав Жеков.

Заснеха документален филм за Кубрат Пулев

По време на състоялото се днес представяне на филма, най-успешният ни боксьор подари на Музея на спорта свои боксови обувки и шорти.