Юсейн Болт сътвори чудо на Световното в Берлин, спринтът му хвърли спорта в ново измерение, а цената за феноменалните 9,58 е 100 хиляди долара. Като прибавим 60 за първото място, 22-годишното момче от Ямайка си тръгва от Германия със завидна банкова сметка.

О.К., шампионатът по лека атлетика в Берлин е най-голямото спортно събитие за годината, участват 205 държави. Шоуто е страхотно, световна класа - от мълниеносния спринт на Болт до сълзите и провала на красивата Елена Исинбаева. Всичко това обаче измерено във финикийски знаци се оказва, че е колкото българския футболен шампионат. Да, така е!

Докато гледам биомеханичния анализ на бягането, сътворено от Болт, чувам по радиото, че у нас футболна перла от Мароко бил глобен за пиянска изцепка с 30 хиляди евро. Което значи, че момчето взима доста, щом може да си плати солидното за всички стандарти финансово наказание. Парите не са ми любима тема, но все пак питам футболните корифеи и откривам, че в нашия шампионат било фраш със световни рекордьори. За заработеното от Юсеин, наш колос се трансферира от „Гацова махала” в „Горно нанагорнище”, не говорим за грандовете. Значи нямам право да се оплаквам, че не съм видяла на живо Болт. Та по стадионите ни се оказва, че гледам шоу за милиони…

Нещо обаче не ми се връзва в цялата схема. Защо продължавам да цъкам по феномена от Ямайка, а на бг стадионите често се прозявам…Пазар, такива били стандартите. Дори Царят в България гони с парите си Световната Царица.

Да се насладим на бг шоуто за милиони, а Болт да си ходи в Ямайка!