Пореден спортен празник за децата в неравностойно положение ще бъде организиран в петък на 19-ти октомври по повод 20-годишния юбилей от поставянето на световния рекорд в скока на височина от Стефка Костадинова.

Мястото на срещата за над 300 сираци от цяла България е столичната зала Христо Ботев -началото на състезанията в три вида спорт - баскетбол, бадминтон и тенис на маса - 9 часа. Ако сте свободни можете да отидете и да подкрепите тези деца, тяхната радост от фенове по трибуните ще видите със сигурност в очите им.

Президентът на БОК избра събитието като най-добрия начин да се запомни това честване и сираците, които са лишени от родителски грижи, ще имат възможността да прекарат един по-различен и по-хубав ден в иначе еднообразното си и много често сиво ежедневие.

Подобни турнири се организират вече за 5-та година, олимпийската ни централа подкрепя събитията, откакто бе избрана начело примата в родната атлетика.

Въпросът е защо ДАМС не се включва в тези благородни инициативи, докога ще се харчат пари за федерации-фантоми и клубове, които реално не съществуват?! Спортът е един от вариантите за реализация на тези деца, които нямат щастието да живеят сред нормални семейства, обградени с грижи и внимание. Хората от федерацията дори вече са открили няколко таланта, които може би някога ще ни радват на световната сцена. Разбира се, ако им подадем ръка…

Прави ли някакви опити ДАМС да се включи в тези прояви, изобщо проявява ли интерес-чуйте от човека, основал първата спортна федерация у нас за сираци-Анатоли Илиев.