През тази година дирекция „Спорт“ към Община Варна отново планира провеждането на „Ученическа купа Варна“. Състезанията целят да стимулират двигателната активност сред учениците, като им се предостави възможността и през втория учебен срок за организирана изява в различни видове спорт. „Ученическа купа Варна“ е част от поставените целите на Община Варна и ММС за развитие и популяризиране на спорта в града, като всяка година в различните ученически състезания се включват над 10 000 деца. За отборите с най-добро класиране са предвидени предметни награди, осигурени от Община Варна и Нестле България.

До момента заявка за участие са подали 38 училища от Варна и 2 от областта. Състезанията стартират на 25 и 26 февруари от 09:00 часа с турнир по тенис на маса, който ще се проведе в Юнашки салон. В него ще се включат ученици от 7 училища с ученици на възраст III-VII клас и 13 училищни отбора с ученици от VIII-XII клас. Съгласно правилата за участие, всяко училище трябва да се включи поне в три вида спорт, от общо шест, в различни възрастови групи от I до XII клас. Спортовете, в които могат да се състезават децата, са мини футбол, стрийтбаскет 3х3, волейбол, лека атлетика, шахмат, тенис на маса.

И през 2017 г. Нестле България е партньор на „Ученическа купа Варна“ с най-мащабната инициатива за активен начин на живот и балансирано хранене - ЖИВЕЙ АКТИВНО!. Всяка година кампанията придобива все по-мащабни размери и все повече хора са привлечени от идеята да спортуват, да се движат и да прекарват повече време заедно. Започнало като едно събитие през 2006 г., днес ЖИВЕЙ АКТИВНО! е дългосрочен мащабен проект с национален обхват, който се превърна в кауза за стотиците хиляди участници през годините. Целта на инициативата е да популяризира движението, спорта и балансираното хранене като начин на живот.