Спортният лагер за талантливи деца в атлетиката започва на 9 септември в град Кюстендил.

Млади атлети на възраст от 9 до 14 години от цялата страна се събират под мотото "Да открием 100 таланта за атлетиката в България" – една съвместна инициатива на Българска федерация лека атлетика и Министерството на младежта и спорта.

Таланти от всички краища на страната ще тренират заедно на стадионите "Осогово", "Странджата" и спортната база на хотел "Трите буки".

Заниманията ще бъдат на базата на програмата Детска атлетика, а на 12 септември децата ще се съберат, за да участват в отборни състезания на площад Велбъжд на турнира "Децата на Кюстендил".

Освен местни таланти в лагера са записани деца от София, Видин, Шабла, Балчик, Петрич, Сандански, Добрич, Перник, Дряново, Поморие, Стара Загора, Костенец, Сливен, Велико Търново, Харманли, Петрич, Пловдив и Враца.

Финалът на лагера ще бъде на 13 септември, когато децата ще се включат в първия маратон на Кюстендил с бягане на 2 км и занимания по Детска атлетика.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.