Четвъртото издание на Международния турнир по художествена гимнастика за Купата на Санаторно-оздравителния комплекс «Камчия» ще се проведе на 5 май в многофункционалната зала на Спортен комплекс «Камчия». В състезанието ще участват над 120 грации на възраст от 6 до 18 години от България, Русия, Украйна и др. Организатори на събитието са СОК „Камчия“, Спортен клуб по художествена гимнастика „Левски Илиана“ и „Левски Плюс“, в партньорство с „Кока Кола Хеленик България“ и Сладоледена компания „Алджида“.

Официалното откриване на турнира ще е на 5 май (събота) от 15.00 ч. в Спортен комплекс „Камчия“. Тогава ще бъдат наградени и най-малките гимнастички – 6-,7- и 8-годишните, в категории А и Б, които ще изиграят съчетанията си по-рано същия ден. Главен съдия е Нина Алексиева – международен съдия и президент на клуб „Левски Плюс“, главен секретар – Ели Докузанова, а арбитри са Ани Бошева и Кристиана Генчева.

По време на турнира ще бъдат раздадени 50 комплекта медали в различните категории, а Купата на СОК „Камчия“ ще отиде при най-добре представилия се отбор. Победител в досегашните издания на турнира е тимът на Спортен клуб „Левски Илиана“. Всички участнички ще получат подаръци, сувенири и сладки изкушения от „Камчия“, „Кока Кола Хеленик България“ и Сладоледена компания „Алджида“.

През юни «Камчия» ще посрещне и Държавното първенство по художествена гимнастика във възрастова група деца и девойки младша възраст до 12 години.

Гимнастичките ще представят съчетанията си в съвременния многофункционален Спортен комплекс „Камчия“, построен и оборудван по олимпийски стандарти. Той отговаря на изискванията на международните  федерации по различните видове спорт. Комплексът включва басейн с олимпийски размери, лекоатлетическа писта и мултифункционално поле с възможност да се преобразува в ледена пързалка, фитнес зали, зала за тенис на маса, медицински помещения, кафе-бар, открито футболно поле и две универсални игрища за баскетбол и волейбол. Многофункционалността на спортния комплекс позволява едновременно да се използва както за ежедневни занятия със спорт, така и за провеждане на международни тренировъчни сборове и състезания.