„Еврофутбол“ обявява началото на конкурса по програма „Спортни таланти“ за 2018 година.

В него могат да участват индивидуални спортисти от олимпийските и неолимпийски дисциплини. Избраните ще получат безвъзмездно финансиране за закупуване на екипи, участие в турнири, подготовка, възстановяване и други.

С оглед на последните тенденции в спорта и на натрупания опит през годините „Еврофутбол” реши да увеличи горната възрастова граница на състезателите. Сега трите групи са разделени както следва: до 15 години включително, от 16 до 20 години и от 21 до 28 години. Компанията не забравя поетия ангажимент към хората с увреждания и отново осигурява специална квота за българските параолимпийци.

Срокът за кандидатстване е от 1 март до 1 април 2018 г., когато приключва подаването на документите. Победителите ще бъдат обявени в края на април 2018 година.

Кандидатите трябва да подготвят проект, в който да опишат какви цели си поставят през годината и за какво са им необходими средствата. Максималната сума, която „Еврофутбол” отпуска на един спортист, е 5000 лева. Той трябва да осигури и 20% съфинансиране (т.е. общата сума по проекта не трябва да надхвърля 6000 лева).

Програма „Спортни таланти“ разполага със собствен уебсайт: talanti.eurofootball.bg. Той съдържа подробна информация, указания за процеса на кандидатстване, формуляри, списък с над 70-те спортни дисциплини, за които отпускаме средства, и много други. Документите за участие ще откриете в посочената уеб страница, подраздел Кандидатстване / Документи.

„Еврофутбол“ стартира програма „Спортни таланти“ през 2012 година в партньорство с Фондация „Работилница за граждански инициативи” (ФРГИ) като част от проекта на компанията за корпоративна социална отговорност „Печелиш и помагаш“. Целта на букмейкърската къща е да помогне за развитието на следващите поколения спортисти на България.

Досега „Еврофутбол“ е подкрепила по програма „Спортни таланти“ 130 участници, някои от тях два или три пъти.

Предоставените средства от 2012 година до края на 2017 година са на стойност над 750 000 лева.