Във Варна ще се проведе 5-ият международен турнир по спортни танци „Варна 2007”. Състезанието ще бъде на 11-и и 12-и септември в ДКС. Организатори са Международната федерация по спортни танци, Българската федерация, Община Варна, ДКС и КСТ „Варна”. Медиен партньор на проявата е Радио Варна.

След 10-годишно прекъсване този турнир се възстановява отново. От него са тръгнали много европейски и световни шампиони през годините. Явен пример за това са Славик Крикливий, Джоана Леунис, Оксана Никифорова и др. Състезанието се провежда под патронажа на кмета на Община Варна Кирил Йорданов.

Надпреварата носи и точки за ранглистата при спортистите над 19 години. Журито се състои от 12 международни членове. Ще участват представители на Дания, Австрия, Русия, Германия, Гърция, Турция, Казахстан, Румъния, Молдова, Украйна, Израел, Латвия Беларус, Сърбия и България.

Специално шоу за публиката ще изнесат професионалистите Томас Папкала/Франциска Йорданова (стандартни танци) и Пламен Данаилов/Радостина Герова (латино).

Победителите в двата класа получават по 1000 евро, вторите по 700 евро, а заелите трета позиция по 500 евро и т.н.

Турнирът във Варна стартира на 11-и септември в 13.00 часа с предварителни кръгове. Финалите в класовете ЮСВ-стандарт, Сеньори-стандарт и „Оупън Латина” са от 19.30 часа. На 12-и септември състезанието продължава от 13.00 ччаса.