С официална церемония в зала „Арена Армеец“ беше открито 29-то световно първенство по скокове на батут, двоен минибатут и акробатична пътека за мъже и жени, което ще се проведе от 07-ми до 10-ти ноември. От 14-ти до 17-ти този месец ще се проведе и световното първенство за юноши и девойки, в същите дисциплини, а мястото отново ще бъде „Арена Армеец“.

Церемонията бе открита от Слава Корн - вицепрезидент на Международната федерация по гимнастика, заместник-министърът на младежта и спорта Йордан Йовчев и председателят на родната ни федерация по скокове на батут- Стоян Димитров. За доброто настроение на около 1500-те зрители по трибуните се грижеха танцьорите от трупата на Нешка Робева, както и оперното трио „Уникални гласове“.

В предстоящите състезания ще участват над 2000 спортисти от 47 държави, а България ще бъде представена от 31 състезатели – 22-ма в Олимпийската дисциплина-скокове на батут, 8 в скокове на акробатична пътека, като имаме и един представител на двоен минибатут – Алиосман Салиев, който е и една от най-големите ни надежди за медал. Друг роден представител,който е с големи шансове за отличие е Ясен Иванов. 20-годишният състезател ще участва в Олимпийската дисциплина скокове на батут . Днес през целия ден са квалификациите при жените и мъжете в зала Арена Армеец, които ще продължат до 20.00 часа.

Започна световното първенство по скокове на батут в София