Състезатели от Гърция и Северна Македония ще се включат в рекордното 86-то издание на Националния турнир по боулинг „Фантастико Оупън”, който започна вчера и ще продължи до неделя. Домакин на събитието отново е „Joy Station” - Студентски град, като се очаква да се включат над 100 участника за разпределение на наградния фонд от 5 000 лева. Най- добрите ни играчи от цялата страна също са потвърдили присъствието си в престижната надпревара.

„Това ни е вторият турнир за годината и интересът за участие е повече от сериозен. В миналото издание станахме свидетели на изключително оспорвани игри през всичките дни, като сега очакваме дори да бъде още по-силно от към конкуренция. Условията за играчите са перфектни и съм сигурна, че всеки ще покаже най-доброто от себе си в престоящите серии”, сподели Теодора Дончева – главен организатор.

За пореден път в надпреварата участва и 82-годишният индонезиец Сумартава Чакравардая, който от дължи години живее в България и на предишния турнир завърши на третото място в класирането в Група”С”.

Квалификационните серии ще бъдат всеки ден от 14:00 и 18:00 часа, а финалите в групи „А”, „В” и „С” в неделя (16 февруари). Игрите ще могат да се гледат на живо в специализирания сайт на турнира – bowlzone.eu.

Входът за публика в „Joy Station” е безплатен за зрители.