В Интернет бе регистриран сайт, в който ще се събират подписи за смяната на емблемата на Олимпиадата през 2012 година в Лондон. Към момента повече от 50 хил. посетители са дали своя вот за подмяната на логото, което предизвика редица дискусии.

Гласуването започна веднага, след като шефът на организационния комитет на Игрите публикува официално емблемата. Най-голям негативен вот бе събран след появата на информацията, че логото и рекламния видеоклип може да предизвика пристъпи на епилепсия.

Според противниците на емблемата, изработването й е плод на „катастрофална грешка”. Създаването на логото е отнело на студио Wolff Olins почти година и струва 400 хил. паунда.

Това не е първият скандал около Олимпиадата. На 4 юни организационния комитет представи емблемата на Игрите, която се състои от четири части съставени от няколко многоъгълника, които символизират годината на провеждането - "2", "0", "1", "2".

Оказа се, че голяма част от англичаните не харесват това лого. Според част от тях, начупеният дизайн напомня на свастики.