Прокуратурата и адвокатите на защитата оповестиха пред американския съд, че бившето величие в леката атлетика Марион Джоунс не би трябвало да лежи повече от шест месеца в затвора, за какъвто срок бе постигнато извънсъдебно споразумение.

Съдията по делото Кенет Карас изказа предположение, че може да наложи по-тежко сумарно наказание, което американската лекоатлетки трябва да изтърпи по двете обвинения, за които се призна за виновна.

Както е известно, в петък Джоунс трябва да влезе зад решетките в Уайт Плейнс заради лъжесвидетелстване по разследване на аферата с БАЛКО и скандала с банковите измами с чекове, свързан с бившия й приятел Тим Монтгомъри.

Лекоатлетката си призна, че е употребявала забранени вещества и, че е знаела какво върши Монтгомъри, но през цялото време е лъгала за това. Със сълзи на очи Джоунс се разкая и поиска прошка за прегрешенията си.

Джоунс обяви и края на кариерата си, макар че това отдавна е факт. Тя бе лишена от петте си медала от Олимпийските игри в Сидни, а освен това бяха анулирани всичките й резултати от септември 2000 година насам.