Една от големите съвременни звезди на руската художествена гимнастика Александра Солдатова беше замесена в ужасяващ скандал в родината си. 

Грацията, която се явява третата състезателка в националния тим на Сборная след близначките Дина и Арина Аверини, попадна в списък, сред други местни звезди, считащи се за платени придружителки. Този вид ескорт е равнозначен на проституция в Русия.

В разследване на телевизия РЕН ТВ се появи списък с момичета, за които се предполага, че упражняват тази дейност. В него фигурират певици, модели, звезди от риалити предавания, красавици от Инстаграм.

Цената, поставена до името на 20-годишната Александра Солдатова, възлиза на 10 хиляди долара или 650 хиляди рубли.

По време на Световното първенство по художествена гимнастика, което се проведе през септември 2018 година в София, красавицата спечели четири медала - злато в отборното и на лента, сребро на топка и бронз в многобоя. Солдатова беше избрана за кралица на Световната купа, която се проведе в София през март 2018 година.

В списъка фигурира още едно име на гимнастичка, но в този случай бивша. Става дума за Каролина Севастянова. Грацията е популярна в Русия и като бивша приятелка на хокеиста Александър Овечкин.

Във въпросния списък Каролина е под номер 32, а сумата е 30 хиляди долара или 2 милиона рубли.