Служебният заместник министър на младежта и спорта Йордан Йовчев приветства участниците в организирания от Българска Мастърс Федерация международен конгрес, част от проекта „In Motion” по програма Грюндвиг.

Йовчев прочете и поздравителен адрес от името на министър Евгения Раданова.

„Днес все по-малко внимание се обръща на възрастните хора и тяхното здраве. Включването им в различни спортно-оздравителни дейности и участието им в състезания и шампионати, заедно с изтъкнати ветерани спортисти, е чудесен начин за подпомагане процесите на активно стареене, подобряване на здравословното им състояние и развитие на солидарността между поколенията. Вашата мисия да привлечете все повече привърженици на здравословния начин на живот, чрез средствата на атрактивни спортни дейности, заслужава нужното внимание и почит“, се казва в изявлението на министър Раданова.

Българска Мастърс Федерация, с председател Здравка Йорданова, участва в проект „In Motion“ по програма Грюндвиг, с Координатор – TANDEM PLUS (International) и партньори от България, Италия, Франция, Гърция и Турция, които присъстват и на срещата в София.

Основната цел, заложена в проекта, е изследване на възможностите и прилагане на иновативни практики за подпомагане процесите на активно стареене чрез подобряване на здравословното състояние на възрастните хора, както и включването в спортно оздравителни дейности на граждани от всички възрастови групи.