В следващите няколко реда няма да видите коефициенти и прогнози, за това къде да си похарчите парите (не, че е лошо), няма да и да прочетете за скандалите, които витаят около залите за художествена гимнастика. Ще погледнем съвсем накратко, какво се случва в спорта, в който доказано се състезават гимнастичките, които доказано са и част от по-добрата половина от състезателите у нас.

Вече стартира сезонът и за съжаление, съвсем очаквано представянето на най-добрата ни представителка към момента Симона Пейчева се закотви на твърдо около 6-то място по международните килими. Независимо от ранга на надпреварата - Европейско, Световно, Гран При или каквото и да е друго, съдиите отредиха на грацията ни мястото извън призовата стълбичка (така бе и през миналата година).

За нещастие трябва да кажем, че ако нашето момиче не помисли за някаква коренна разлика, било то визия, имидж или стил, едва ли ще я видим с медал на гърдите. Още по-лошото е, че не остана и време до Олимпийските игри в Пекин. И едва ли федерацията ни е способна да извади от магическия ръкав друга гимнастичка, която да изненада всички. Не, не казвам, че песента й е изпята, просто… в гимнастиката и най-вече в художествената гимнастика е така.

Въпреки това, не зачерквайте младите!

Отдолу идва още по-талантливо поколение. Младата Стела Султанова със сигурност след година-две ще надмине връстничките си в света. Дано да й достигнат сили и талант да ги надмине, което й пожелаваме със сигурност. Да не забравяме и Филипа Сидерова. Макар и невръстните й години си личи, че я очаква бляскаво бъдеще, стига да не бъде “изхабена” преди да я видим като номер 1 (нещо, което се е случвало не веднъж в спорта).

За ансамбъла изобщо няма да говорим. Надеждите за медал там са най-големи, а при девойките със сигурност. Изключително съчетание видяхме още по време на шоу-спектакъла на Йордан Йовчев преди известно време. Малко повече опит и кураж ще изстреля тези момичета в космоса.

Та, затова този път вместо на коефициента, май е време да заложим на младите. Все пак трябва да помислим и за Пекин 2008!