Спортната зала на Колодрума ще бъде боядисана в оранжево, като цветът ще прелива в метално сиво и жълто в зависимост от ъгъла и светлината. Това съобщи архитектът на обекта Тодор Абаджиев. „През нощта ще се използва специален софтуер и икономично LED осветление" уточни той.

По думите му в залата ще може да се практикуват 26 спорта, сред които и канадска борба. Спазени са всички изисквания на международните федерации по различните спортове, включително и на тези по волейбол и баскетбол, които са настояли да има зали за тренировка.

„За да спазим това условие се наложи чрез топла връзка да свържем основната зала със старата зала на Академик", обясни архитектът.

„Едно от малкото условия, които не можахме да спазим, е това на федерацията по спортна гимнастика, които изискват съоръжението ни да е високо 24 метра, но ние разполагаме само с 16", допълни Абаджиев.

В зависимост от събитията, които се провеждат, заедно с правостоящите залата ще побира между 6 и 8 хил. души.

Миналата седмица служебният премиер Марин Райков е поел ангажимент да осигури обещаните от последното правителство 12 млн.лева за довършване на обекта. „Това ще стане само когато усвоим първите 12 милиона", обясни кметът на Пловдив Иван Тотев.